Microsoft BI Professionals Denmark

Please login or click SIGN UP FOR FREE to create your PowerBIUG account to join this user group.
Expand all | Collapse all

Fremtiden for SSRS

 • 1.  Fremtiden for SSRS

  Bronze Contributor
  Posted May 06, 2020 05:48 AM
  Hej alle

  Vi har en Power BI Report Server kørende, og overvejer at starte op på en løsning omkring SSRS også.

  Men jeg er noget i tvivl om hvordan SSRS ligger i Microsofts strategi. Er SSRS værd at satse på, eller er den på ved ud til fordel for andre teknologier f.eks. i Azure?

  ------------------------------
  Jens Sørensen
  BI Analyst
  Lowell Denmark
  ------------------------------


 • 2.  RE: Fremtiden for SSRS

  Posted May 07, 2020 02:46 AM
  Hej Jens,

  Jeg tror ikke på at SSRS er på vej ud - måske nærmest tværtimod. Microsoft har jo faktisk selv for relativt nylig releaset "Paginated Reports" i Power BI servicen (og jeg synes faktisk det er blæst op som en stor nyhed :-)), og Paginated Reports er i bund og grund Reporting Services.

  Vi kører en Power BI Report Server hos os, og bruger også SSRS delen til "faste" rapporter. Både nogen som brugerne kører on-demand og nogen som er scheduleret til at blive sendt ud. Så jeg tror på ingen måde den er på vej ud på den korte bane. Jeg tror stadig der er rigtig mange rundt omkring i verden der bruger SSRS, og der har givetvis været et ønske om at have den løsning i Azure så det er derfor de er kommet med Paginated Reports.  ------------------------------
  Steen Schlüter Persson
  Head of BI
  ------------------------------ • 3.  RE: Fremtiden for SSRS

  Posted May 07, 2020 03:38 AM
  Hej Jens,
  enig med Steen i, at SSRS ikke er på vej ud på nogen måde. Der er stadig en række rapporter, hvor SSRS er det rigtige værktøj frem for f.eks. Power BI. Og der er stadig en række ting SSRS re langt bedre til end Power BI.

  Steen nævner også paginated reports i Power BI, men bemærk, at det kræver en Power BI Premium. Men jeg forstår godt du stiller spørgsmålet. Jeg oplever selv mange kunder, der simpelthen vælger Power BI til rapporter, som burde laves i SSRS. Og umiddelbart, så er rigtig mange grebet af den enorme "hype" omkring Power BI. SSRS og Excel er stadig også yderst relevante afhængig af opgaven.

  Som en sidste kommentar, så er det svært at se hvad strategien er fra MS. Ved at kræve en Premium licens for at bruge paginated reports, så holder de majoriteten af deres brugere væk fra denne funktionalitet (I hvert fald i DK). Så mener de noget med det, så skal de have denne funktionalitet under Power BI Pro licensen fremadrettet. Og for mig giver det da alt mulig mening, at have en form for SSRS Azure løsning (som man jo faktisk havde en gang). Slutteligt er det også svært at se hvor MS vil hen med deres Power BI Report Server. Der er måneder mellem opdateringerne og funktionaliteten ift. Power BI er meget sparsom. Min personlige mening har altid været, at det ikke er med deres gode vilje, MS har lavet denne Power BI Report Server; men blev nødt til det, da de fandt ud af alle deres kunder ikke bare ville/kunne/måtte læsse deres data i skyen.

  ------------------------------
  Bobby Henningsen
  Consultant
  4D A/S
  Copenhagen
  33147144
  ------------------------------ • 4.  RE: Fremtiden for SSRS

  Silver Contributor
  Posted May 07, 2020 06:58 AM
  Jeg melder mig i koret om at Reporting Services er en teknologi, som du trygt kan kan investere i. Du skal nok ikke forvente at der kommer bunker af nye features, som med de analytiske interaktive Power BI rapporter. Men det har helt sikkert sin berettigelse som @Bobby Henningsen også nævner.

  Det er ikke med Microsoft's gode vilje, at Paginated Reports er en Premium feature. Det bunder i at arkitekturen og teknologien har 20 år på bagen og dermed ikke just at lavet til at blive afviklet som en cloud service. Det kræver med andre ord noget dedikeret kapacitet til at afvikle rapporterne, hvilket man får med Premium. Så sent som i går udtalte Program Manager Christopher Finlan: "It is safe to assume that my number 1 priority to make this feature available to the widest group of users possible". Så det er bestemt noget de arbejder på - dog uden at vi har fået en time frame...

  ------------------------------
  Just Thorning Blindbæk
  Aarhus N
  ------------------------------ • 5.  RE: Fremtiden for SSRS

  Bronze Contributor
  Posted May 09, 2020 04:15 AM
  Hej Steen, Bobby og Just

  Mange tak for jeres input. Det er super fint at få jeres input til SSRS. Hvis paiginated reports på sigt bliver tilbudt på Pro licenser kunne det blive rigtig interessant.

  @Bobby Henningsen, ja man kan godt kigge lidt misundeligt efter alle de nye features der bliver lanceret til Servicen, men på den anden side løser Power BI Report Serveren opgaven fint for os på nuværende tidspunkt. Og ja, det er ikke alt der egener sig til Power BI.


  ​​

  ------------------------------
  Jens Sørensen
  BI Analyst
  Lowell Denmark
  ------------------------------