Microsoft BI Professionals Denmark

Please login or click SIGN UP FOR FREE to create your PowerBIUG account to join this user group.
Expand all | Collapse all

NAV webtjeneste vs. direkte SQL kald?

 • 1.  NAV webtjeneste vs. direkte SQL kald?

  Posted Jul 01, 2019 04:04 AM

  ​Hej

  I arbejdet med data fra NAV webtjeneste (OData) til Power BI, er jeg stødt på nogle arbejdsgange og data behandlings metoder der får mig til at overveje om ikke direkte brug af SQL databasen som data kilde er bedre / nemmere.

  Bla.:
  1. - udfordringen med cache af URL'en ved OData kald, der gør at cache må cleares, hvis ikke der kun arbejdes med reduceret URL.
  2. - Power BI returnerer fejl hvis der ikke er data i tabellen. Eksempelvis ved brug af Salgsordrer / -linier som kan være tomme i visse situationer.

  Er der nogen der har haft overvejelsen om OData vs. SQL, og måske kan komme med 'pros and cons'?    ------------------------------
  Ronny Sloht Andersen
  BI Consultant
  22600910
  ------------------------------


 • 2.  RE: NAV webtjeneste vs. direkte SQL kald?

  Bronze Contributor
  Posted Jul 01, 2019 07:58 AM
  Jeg er også yderst interesseret.

  Bruger pt Odata, men performance er forfærdelig, ligemeget om jeg filtrerer via url eller i power query. Jeg ender tit i timeout og loadtider på over en time.

  ------------------------------
  Med venlig hilsen / Best Regards

  Henrik Aaen Mortensen
  Business Analyst at Whiteaway Group
  Agerbæksvej 21 | 8240 Risskov | Tlf: 21802019
  ------------------------------ • 3.  RE: NAV webtjeneste vs. direkte SQL kald?

  Gold Contributor
  Posted Jul 01, 2019 08:07 AM
  Hej

  Denne artikel fra Chris Webb kunne måske være interessant i denne sammenhæng - Troubleshooting Data Refresh Performance Issues With OData Data Sources In Power BI And Excel Using Fiddler

  Jeg har kun selv arbejdet med direkte læseadgang til NAV tabellerne på en SQL server og der har performance god - men man bør altid være opmærksom på mængden af transformation og sikre sig at Query Folding finder sted - så SQL serveren laver det meste af arbejdet.

  Dette kunne være et interessant emne at bringe op på et af vores møder - er der nogen der kan stille en adgang til rådighed så vil jeg gerne være med til at teste forskellen og præsentere det på et møde ?

  ------------------------------
  Erik Svensen
  PUG Leader
  Denmark
  es@catmansolution.com
  ------------------------------ • 4.  RE: NAV webtjeneste vs. direkte SQL kald?

  Posted Jul 02, 2019 02:44 AM
  Hejsa

  Jeg arbejder med Bi på NAV 2017 dagligt, og bruger også lidt ODATA. Jeg syntes problemet med ODATA, er at det ikke er online, man kan ikke kører direct connection til en OData source, og så syntes jeg hele ideen med OData forsvinder.

  Min anbefaling vil være at bygge et "gammeldags" DataWarehouse på dine data, også I forhold til den umulige tabel og felt struktur NAV har.

  Jeg har nogle få data hvor jeg kører online ned i min NAV database, men jeg har lagt en View imellem, for at kunne strukturere data lidt bedre og samtidigt for at kunne sørge for at der ikke er fri leg nede I NAV databasen, det kan godt stresse den og låse data hvis ikke der er lidt styr på hvordan data læses.  ------------------------------
  Graves Kilsgaard
  System Developer
  Silkeborg
  ------------------------------