Denmark - Power BI User Group

Please login or click SIGN UP FOR FREE to create your PowerBIUG account to join this user group.

Effekten af salgsfremstød (DAX)

 • 1.  Effekten af salgsfremstød (DAX)

  Posted Aug 24, 2018 07:55 AM

  Jeg har flg. data (anonymiseret i denne sammenhæng), der viser forskellige arrangementer samt inviterede personer og om de faktisk deltog. Datoen er datoen for arrangementet.


  I en anden tabel har jeg en række pr. person pr. dag med angivelse af deres økonomiske engagement hos os.  Jeg har lavet et kombo-chart der viser udviklingen i økonomisk engagement som linje og så arrangementer som søjler (så det egentlig bare bliver en lodret linje, der angiver, at der på denne dato var et arrangement). Jeg kunne godt tænke mig et measure, der viser økonomisk engagement for alle dem, der deltog i et arrangement i den nuværende kontekst. Der kan jo være flere arrangementer i samme måned, så bare man har deltaget i mindst ét af dem.

  Når jeg siger "nuværende kontekst" er det fordi jeg har nogle slicere på arrangementstype, kundesegmenter o. lign.
  Jeg har prøvet med følgende:

  CALCULATE([Total_engagement];FILTER(ALL(Arrangementer[Deltogiarrangement]);Arrangementer[Deltogiarrangement]=1))

  Problemet ser ud til at være, at der i arrangementstabellen ikke er data for hver dag. Jeg får derfor ikke en kontinuerlig linje.

  I virkeligheden vil vi gerne følge op på om vores kunders økonomiske engagement stiger efter vores arrangementer - det kunne jo være et tegn på, at de virker ;-)

  Håber det giver mening.

  ------------------------------
  Stinna Kongsdal
  Data Scientist
  Formuepleje A/S
  ------------------------------