Microsoft BI Professionals Denmark

Please login or click SIGN UP FOR FREE to create your PowerBIUG account to join this user group.
Expand all | Collapse all

Brugerspecifikke rapporter uden brug af PRO

 • 1.  Brugerspecifikke rapporter uden brug af PRO

  Posted Oct 11, 2018 06:36 AM
  Hej PowerBI gruppen! :)

  Jeg sidder og udforsker mulighederne for PowerBI for min organisation. Til det, har vi en database, hvori vores medarbejdere regsitrere deres timer og produktivitet på forskellige sager, samt ferie, overarbejde, mm.

  For at simplificere problemløsningen så meget som muligt, fokusere jeg kun på et område:

  Jeg ville gerne lave et lagkage diagram, som vidste en persons timefordeling på de forskellige sager. Dette kan nemt laves, og man kan bruge et filter til at vælge medarbejderen.

  Problemet er, at jeg så godt kunne tænke mig kun at sende rapporten med medarbejderens eget data. Da vi har 200+ medarbejdere, vil det være svært at gå ind og filtrere manuelt for 200+ mennesker i hvilket data der skal udtrækkes.

  Jeg så også gerne at der ikke var behov for, at medarbejderen havde en PRO licens.

  Et løsningsforslag som vi diskuterede i afdelingen indtil videre var, om det var muligt at lave et script som åbnede PowerBI med en SQL-admin bruger, som så lavede et "Select" på den udvalgte medarbejder, og så gemte filen på deres personlige drev. Når medarbejderen så åbnede filen, ville de ikke kunne lave et nyt udtræk, men de havde adgang til alt den data som var nødvendig for dem. Understøtter PowerBI på nogen måde denne form for scripts?

  En anden løsning var, at brugerne havde en Pro licens. Her ville man kunne embedde PowerBI dashboardet i SharePoint og så bruge deres e-mail adresse som en key til at filtrere data på vha. den indbyggede rollefordeling. Men samlet løber det op i en omkostning på 754,8 kr pr. medarbejder/pr. år, og i en stor virksomhed bliver det en ret stor ekstraudgift pr. år (alene 100 medarbejdere vil resultere i en ekstraomkostning på 75.480 kr. pr. år).

  Kan det lade sig gøre at dele brugerne op på denne måde? Tusind tak på forhånd for jeres tid :)

  ------------------------------
  Oliver Madsen
  IT Supporter
  ------------------------------


 • 2.  RE: Brugerspecifikke rapporter uden brug af PRO

  Gold Contributor
  Posted Oct 11, 2018 07:19 AM
  Hej Oliver,

  I kan også overveje at investere i

  http://www.devscope.net/products/PowerBIRobots/default.aspx

  $899 per år


  ------------------------------
  Erik Svensen
  PUG Leader
  Denmark
  es@catmansolution.com
  ------------------------------ • 3.  RE: Brugerspecifikke rapporter uden brug af PRO

  Posted Oct 11, 2018 09:21 AM
  Hej Oliver

  Jeg vil mene best practice er som du selv nævner noget RLS hvormed man kun kan se data begrænset af ens AD bruger, men måske kunne et alternativ være at bruge parameters og templates som fx i denne video: Parameters & Power BI Template in POWER BI | Power BI tutorial
  YouTube remove preview
  Parameters & Power BI Template in POWER BI | Power BI tutorial
  Website:https://www.eclasess.com How to create parameters in power bi How to filter and include parameters in Source query in power bi How to call stored procedure in power bi what is power bi template
  View this on YouTube >
   Min tanke ville være at man så indtaster et medarbejder nr, samt en kode som matcher en række i et SQL udtræk.

  ------------------------------
  Christoffer Bilsøe Mortensen
  Senior Consultant
  Deloitte Consulting
  42292627
  ------------------------------ • 4.  RE: Brugerspecifikke rapporter uden brug af PRO

  Bronze Contributor
  Posted Oct 11, 2018 10:43 AM
  Du bør have en a Power BI embed SKU'erne. Enten en A1'er eller en EM1'er. De koster ca. 4.500 DK/Mnd.

  Dit første løsningsforslag tror jeg ikke du bliver glad for. Det virker ikke som en løsning nogen vil blive glad for i længden.

  Alternativt kan du anvende SSRS til at lave rapporten og dernæst bruge eks. PowerShell til at gemme billeder/filer ned pr. bruger, med deres specifikke filtr på deres filshare eller andet sted..

  ------------------------------
  Henrik Zacher Molbech
  R&D Manager
  Molbech
  ------------------------------ • 5.  RE: Brugerspecifikke rapporter uden brug af PRO

  Posted Oct 12, 2018 05:52 AM
  Jeg siger tusind tak for jeres svar so far :)

  @Erik Svensen - Det ser interessant ud - og er et småbeløb sammenlignet med hvad samtlige prolicenser ville koste. Det er klart værd at have med i overvejelserne, så jeg vil lige undersøge nærmere hvad det er for en løsning, og om den er brugbar for os. :D

  @Christoffer Bilsøe Mortensen Jeg tror problemet med parameters er, at man indtaster dem ved opstart af PowerBI - i det her tilfælde ville man skulle gøre det en gang for hver medarbejder. Det er ikke en særlig holdbar løsning. Medmindre man kan indkode en parameter i startbetingelsen af PowerBI?

  @Henrik Zacher Molbech Det er også et højt beløb, hehe. Jeg har haft meget svært ved at sætte mig ind i, hvad det er for en service man køber, når man køber de her SKU'er, og hvad deres præcise formål er. Jeg har før fået at vide, at de kan løse vores problem, men jeg har endnu ikke helt "set" hvordan. Hvad bruges de specifikt til, og hvordan kan man selv finde ud af, hvor stor en processormængde man skal tilkøbe?

  SRSS lyder også som en interessant løsning, da det gerne må være en billedfil, hvis alt andet er umuligt ifht. prisen. Har du evt. en god kilde til, hvordan man kommer igang med det, i samarbejde med PowerBI?

  Igen, tusind tak for jeres gode råd og hjælp :) I må have en god weekend, når I når dertil :D!

  ------------------------------
  Oliver Madsen
  GT-IT Helpdesk
  ------------------------------ • 6.  RE: Brugerspecifikke rapporter uden brug af PRO

  Bronze Contributor
  Posted Oct 12, 2018 10:11 AM
  Ja, det er helt bestemt et beløb, der kan mærkes :-) Men vi er nede på ca. 45 kr. per bruger pr måned. Hvis nu jeg skal være rigtig fræk, så overvej om initiativet giver mening hvis ikke det kan generere mere end 45 kr.s værdi for brugerne. :-9   - Spøg til side. Kan man finde en billigere passende løsning er det selvfølgelig, at foretrække.

  Men husk, at du samtidig får en platform du kan bruge til andre rapporteringsbehov. Med A og EM SKUs må du samtidig dele med et ubegrænset antal brugere (Du er dog begrænset af om den kapacitet du køber kan trække det).

  Med A SKU'en får du mulighed for at kunne slukke eller skrue op og ned i perioder. F.eks. kan du slukke den udenfor office hours. Hvis det er en mulighed vil du f.eks. kunne skære 2/3 af prisen. Ulempen er, at du selv skal kode en front end - Det er nu en relativ simpel opgave, hvis jeres behov er så simpelt. Du vil nok næsten kunne tage udgangspunkt i Microsofts sample - Men det kræver, at du har nogle der kan C# og det skal hostes et sted.

  Med EM'eren vil du ud af boksen kunne embedde ind i eks. Sharepoint Online, Teams, m.m. Du kan tilgengæld ikke skalere på samme fleksible måde som du kan med A SKU'en.

  Mht. kapacitet så er det lidt elastik i metermål. Det afhænger af datamængde og antal visualiseringer du har i dit dashboard samt eventuelle load-peaks - Men med det jeg hører fra dig virker det til at du er rimelig godt kørende med den billigste uanset om du vælger A eller EM SKU'en (Jeg vil dog ikke hænges op på noget :-) )

  Her er lidt uddybende om forskellene:

  Frequently asked questions about Power BI Embedded - Power BI

  Microsoft remove preview
  Frequently asked questions about Power BI Embedded - Power BI
  Browse a list of frequently asked questions and answers about Power BI Embedded.
  View this on Microsoft >


  Med SSRS (Som er Reporting Services og er i stedet for at gå med Power BI) så har du sandsynligvis allerede alt hvad du skal bruge hvis du har en Microsoft SQL Server installeret. Du kan sådan set bare vælge, at dele din rapport derfra med dynamisk sikkerhed. Så behøver du ikke mere. Hvis du gerne vil sende det til et filshare eller til en mail kan du overveje at gøre det med PowerShell. Skulle du endda have en Microsoft SQL Server Enterprise edition kan du gøre det hele i brugergrænsefladen...


  Håber det gav lidt afklaring...


  ------------------------------
  Henrik Zacher Molbech
  R&D Manager
  Molbech
  ------------------------------ • 7.  RE: Brugerspecifikke rapporter uden brug af PRO

  Posted Oct 16, 2018 10:22 AM
  Tusind tak Henrik! Du har været til virkelig stor hjælp, og med et rigtig detaljeret svar, som giver os bedre indsigt i, hvilken vej vi skal gå, og har besvaret en masse spørgsmål :) Det bliver spændende at se, hvor vi ender med, og hvilken løsning der giver bedst mening :D Men det bliver nok noget med noget SharePoint.  ------------------------------
  Oliver Madsen
  GT-IT Helpdesk
  ------------------------------